joi, 30 iunie 2011

Definitia vietii

Viaţa este o întrebare fără răspuns, dar haideţi să credem în demnitatea şi însemnătatea întrebării.
definiţie de Tennessee Williams

Viaţă. O saramură spirituală care fereşte trupul de descompunere. Trăim cu teama zilnică a pierderii ei; totuşi, când este pierdută, nu îi simţim lipsa.
definiţie aforistică de Ambrose Bierce

Viaţa este un proces de devenire, o combinaţie de stări prin care trebuie să trecem. Oamenii eşuează când doresc să aleagă o stare şi să rămână în ea. Asta este un fel de moarte.
definiţie de Anais Nin

Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.
definiţie de Osho

Viaţa este un povârniş. Cât urci, îi priveşti vârful şi te simţi fericit; dar când ajungi sus în creastă, zăreşti dintr-o dată coborâşul, şi sfârşitul, care e moartea. Merge încet la suiş, dar la coborâş merge repede.
definiţie de Guy de Maupassant

Viaţa este o bibliotecă aparţinând unui autor. Are câteva cărţi scrise de el însuşi, dar cele mai multe dintre ele au fost scrise pentru el.
definiţie de Harry Emerson Fosdick

Viaţa este un dar pe care îl merităm numai atunci când îl dăruim.
definiţie de Rabindranath Tagore


Viaţa e suma tuturor alegerilor pe care le facem, atât conştient cât şi inconştient. Dacă ne putem controla alegerile, putem controla fiecare aspect al vieţii noastre. Putem descoperi libertatea care se ascunde în capacitatea de a ne controla.
definiţie de Robert F. Bennett

Viaţa este o serie de experienţe, fiecare dintre ele ne face mai mari, chiar dacă uneori este greu să ne dăm seama de asta. Pentru că lumea a fost creată pentru dezvoltarea caracterului şi trebuie să învăţăm că aceste eşecuri şi amărăciuni pe care le îndurăm ne ajută în mersul nostru înainte.
definiţie de Henry Ford

Viaţa este o maladie, şi moartea începe odată cu naşterea.
definiţie de Erich Maria Remarque

Viaţa este o tragedie atunci când e privită în prim-plan şi o comedie când o priveşti în plan larg.
definiţie de Charlie Chaplin